Content Management Powered by CuteNews
Misija Republike Srbije pri NATO
| |     ћирилица | english  
Naslovna

 

Manfred Worner Building, NATO HQ, 1110 Brussels, Belgium

Telefon: +32 2 707 79 81

E-mail:

mission@serbianato.be 

mission.serbia.nato@mfa.rs


Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
 

Fotografski prikazi Srbije: autor Dragoljub Zamurović

  DOGAĐAJI
 
Partnerstvo Srbije sa NATO značajno unapređeno

Beograd, 5. april 2017. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga povodom izbora za predsednika Republike Srbije.

„Srdačno Vam čestitam na izboru za predsednika Republike Srbije i želim mnogo uspeha u obavljanju Vaše nove dužnosti. Funkcija koju ćete preuzeti nosi značajan politički uticaj i moralni autoritet. Vi ste očigledno prava osoba za tu značajnu ulogu u vremenu punom izazova za Srbiju i širi zapadni Balkan.

U proteklih nekoliko godina, zahvaljujući Vašem vođstvu, partnerstvo Srbije sa NATO značajno je unapređeno uz vidljive rezultate u brojnim oblastima i puno uvažavanje neutralnosti Srbije i njene izbalansirane spoljne politike. Ne sumnjam da ćete nastaviti da radite na uspostavljanju još bliže saradnje sa NATO alijansom na obostranu korist.

Bila bi mi velika čast i zadovoljstvo da Vam uputim poziv da posetite sedište NATO u funkciji predsednika Republike Srbije“ -  navodi se u čestitki generalnog sekretara Stoltenberga.

Izvor: www.srbija.gov.rs


Studijska poseta polaznika VSBO institucijama NATO i EU

Brisel, 1 mart 2017. godine - Šesta klasa polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) Vojne akademije Ministarstva odbrane Republike Srbije boravila je Briselu od 27. februara do 1. marta 2017. godine u okviru studijske posete institucijama NATO i EU.

Polaznike VSBO primili su ambasador Miomir Udovički, šef Misije RS pri NATO, ambasadorka Ana Hrustanović, šef Misije RS pri EU i ambasadorka RS u Kraljevini Belgiji Vesna Arsić.

Tokom studijske posete Sedištu NATO, polaznike VSBO primila je i zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler. Takođe, polaznici VSBO učestvovali su i na panelu, u organizaciji Misije Republike Srbje pri NATO, posvećenom odnosima NATO sa zemljama regiona Zapadnog Balkana.

VIDEO -  Prilog RTS o studijskoj poseti VSBO Briselu (Zvanični YouTube kanal RTS, emilsija "Dozvolite") 


Saopštenje GS NATO J.Stoltenberga povodom nesreće u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu

Brisel, 28. februar 2017. godine - „Sa tugom sam primio vest o eksplozijама kojе su se dogodile u vojnom objektu u Kragujevcu, što je rezultiralo smrću najmanje jedne osobe i ranjavanjem ili nestankom mnogih ljudi. Duboko saosećam sa svima koji su pogođeni tom nesrećom, kao i sa građanima Srbije.“ - navodi se u saopštenju generalnog sekretara NATO-a Jens Stoltenberga povodom nesreće u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu.

„Dok vlasti Srbije rade na utvrđivanju činjenica o ovoj tragediji, želim da izrazim solidarnost NATO-a u ovim teškim vremenima. Srbija je sused i cenjeni partner NATO-a. Alijansa ostaje posvećena pružanju pomoći zemljama Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju, u bezbednom skladištenju oružja i uništavanju opasnog viška municije“ – poručio je u saopštenju generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Izvor: www.nato.int

Svi događaji

 
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova