Content Management Powered by CuteNews
Misija Republike Srbije pri NATO
| |     ћирилица | english  
Naslovna

 

Manfred Worner Building, NATO HQ, 1110 Brussels, Belgium

Telefon: +32 2 707 79 81

E-mail:

mission@serbianato.be 

mission.serbia.nato@mfa.rs


Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
 

Fotografski prikazi Srbije: autor Dragoljub Zamurović

  DOGAĐAJI
 
Razgovor ambasadora Udovičkog sa delegacijom NS RS

Brisel, 31.05.2018.- Šef Misije RS pri NATO, ambasador Miomir Udovički, primio je danas grupu poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije, koja, u organizaciji OEBS-a boravila u studijskoj poseti institucijama EU i NATO u Briselu. U razgovoru, ambasador Udovički upoznao je sagovornike o aktuelnom stanju i perspektivama partnerskih odnosa RS u NATO. Pored posete Misiji RS pri NATO članovi delegacije NS RS razgovarali su i sa predstavnicima Sektora za političke poslove i bezbednosnu politiku, kao i Sektora za javnu diplomatiju Sekretarijata NATO. 


Studijska poseta polaznika VSBO institucijama NATO i EU

Brisel, 26 februar 2018. godine - Sedma klasa polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) Vojne akademije Ministarstva odbrane Republike Srbije boravila je danas u sedištu NATO u Briselu u okviru studijske posete institucijama NATO i EU.

Tokom studijske posete sedištu NATO, polaznici VSBO posetili su Misiju RS pri NATO gde ih je primio šef Misije ambasador Miomir Udovički.

Takođe, polaznike VSBO primila je i zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler.

 


Razgovor ambasadora Udovičkog sa predstavnicima medija iz R.Srbije

Brisel, 06. decembar 2017. godine – Šef Misije Republike Srbije pri NATO, ambasador Miomir Udovički, razgovarao je danas sa grupom srpskih novinara koji borave u studijskoj poseti sedištu NATO u Briselu. 

Tom prilikom, ambasador Udovički upoznao je novinare "Blic"-a, "Radio Beograd"-a, "Kurir"-a i "Tanjug"-a sa glavnim elementima saradnje Srbije i NATO, te istakao posvećenost Srbije daljem unapredjenju partnerske saradnje sa NATO i očuvanju regionalne stabilnosti i bezbednosti. Posebno je ukazao da Srbija, u skladu sa politikom vojne neutralnosti, ne teži članstvu u Alijansi, te naglasio značaj saradnje sa NATO vodjenom misijom KFOR na Kosovu i Metohiji, kao glavnim faktorom za očuvanje mira i bezbednosti srpskog stanovništva u pokrajini.

Svi događaji

 
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova