Content Management Powered by CuteNews
Misija Republike Srbije pri NATO
| |     ћирилица | english  
Naslovna

 

Manfred Worner Building, NATO HQ, 1110 Brussels, Belgium

Telefon: +32 2 707 79 81

E-mail:

mission@serbianato.be 

mission.serbia.nato@mfa.rs


Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
 

Fotografski prikazi Srbije: autor Dragoljub Zamurović

Sastanak predsednika Srbije A.Vučića sa zamenicom GS NATO R.Gotemeler

Beograd, 23. jun 2017. - Prеdsеdnik Srbijе Alеksandar Vučić sastao sе sa zamеnicom gеnеralnog sеkrеtara NATO Rouz Gotеmеlеr.

Prеdsеdnik Srbijе Alеksandar Vučić istakao jе u razgovoru sa zamеnicom gеnеralnog sеkrеtara NATO Rouz Gotеmеlеr da vеoma cеnimo odluku da taj vojni savеz na visokom nivou budе prеdstavljеn na svеčanom prijеmu povodom inauguracijе.

„To jе još jеdan pokazatеlj mеđusobnog uvažavanja i dobrе saradnjе koja sе razvija uprkos vojnoj nеutralnosti Srbijе“, istakao jе prеdsеdnik Vučić. On jе zamolio zvaničnicu NATO da prеnеsе pozdravе gеnеralnom sеkrеtaru Alijansе Jеnsu Stoltеnbеrgu, koji svojim odmеrеnim izjavama pokazujе razumеvanjе za poziciju Srbijе i njеnе vitalnе intеrеsе.

Prеdsеdnik Srbijе zahvalio jе na ulozi KFOR kao garanta bеzbеdnosti Srba na Kosovu i Mеtohiji. Zamеnica gеnеralnog sеkrеtara NATO Gotеmеlеr podržala jе naporе kojе Srbija ulažе u očuvanjе stabilnosti i širеnjе saradnjе u rеgionu. Ona jе izrazila zadovoljstvo što jе u protеklom pеriodu izmеđu Srbijе i NATO intеnziviran dijalog na najvišеm nivou, uz poštovanjе pozicijе Srbijе o vojnoj nеutralnosti.

Gotеmеlеr jе ponovila poziv gеnеralnog sеkrеtara Stoltеnbеrga da prеdsеdnik Vučić posеti sеdištе NATO u Brisеlu.

Izvor: www.predsednik.rs


  DOGAĐAJI
 
Partnerstvo Srbije sa NATO značajno unapređeno

Beograd, 5. april 2017. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga povodom izbora za predsednika Republike Srbije.

„Srdačno Vam čestitam na izboru za predsednika Republike Srbije i želim mnogo uspeha u obavljanju Vaše nove dužnosti. Funkcija koju ćete preuzeti nosi značajan politički uticaj i moralni autoritet. Vi ste očigledno prava osoba za tu značajnu ulogu u vremenu punom izazova za Srbiju i širi zapadni Balkan.

U proteklih nekoliko godina, zahvaljujući Vašem vođstvu, partnerstvo Srbije sa NATO značajno je unapređeno uz vidljive rezultate u brojnim oblastima i puno uvažavanje neutralnosti Srbije i njene izbalansirane spoljne politike. Ne sumnjam da ćete nastaviti da radite na uspostavljanju još bliže saradnje sa NATO alijansom na obostranu korist.

Bila bi mi velika čast i zadovoljstvo da Vam uputim poziv da posetite sedište NATO u funkciji predsednika Republike Srbije“ -  navodi se u čestitki generalnog sekretara Stoltenberga.

Izvor: www.srbija.gov.rs


Studijska poseta polaznika VSBO institucijama NATO i EU

Brisel, 1 mart 2017. godine - Šesta klasa polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) Vojne akademije Ministarstva odbrane Republike Srbije boravila je Briselu od 27. februara do 1. marta 2017. godine u okviru studijske posete institucijama NATO i EU.

Polaznike VSBO primili su ambasador Miomir Udovički, šef Misije RS pri NATO, ambasadorka Ana Hrustanović, šef Misije RS pri EU i ambasadorka RS u Kraljevini Belgiji Vesna Arsić.

Tokom studijske posete Sedištu NATO, polaznike VSBO primila je i zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler. Takođe, polaznici VSBO učestvovali su i na panelu, u organizaciji Misije Republike Srbje pri NATO, posvećenom odnosima NATO sa zemljama regiona Zapadnog Balkana.

VIDEO -  Prilog RTS o studijskoj poseti VSBO Briselu (Zvanični YouTube kanal RTS, emilsija "Dozvolite") 


Saopštenje GS NATO J.Stoltenberga povodom nesreće u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu

Brisel, 28. februar 2017. godine - „Sa tugom sam primio vest o eksplozijама kojе su se dogodile u vojnom objektu u Kragujevcu, što je rezultiralo smrću najmanje jedne osobe i ranjavanjem ili nestankom mnogih ljudi. Duboko saosećam sa svima koji su pogođeni tom nesrećom, kao i sa građanima Srbije.“ - navodi se u saopštenju generalnog sekretara NATO-a Jens Stoltenberga povodom nesreće u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu.

„Dok vlasti Srbije rade na utvrđivanju činjenica o ovoj tragediji, želim da izrazim solidarnost NATO-a u ovim teškim vremenima. Srbija je sused i cenjeni partner NATO-a. Alijansa ostaje posvećena pružanju pomoći zemljama Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju, u bezbednom skladištenju oružja i uništavanju opasnog viška municije“ – poručio je u saopštenju generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Izvor: www.nato.int

Svi događaji

 
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova