Content Management Powered by CuteNews
МИСИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРИ НАТО - БРИСЕЛ
| |     latinica | english  
Насловна

 

Manfred Worner Building, NATO HQ, 1110 Brussels, Belgium

Телефон: +32 2 707 79 81

Електронска пошта:

mission@serbianato.be 

mission.serbia.nato@mfa.rs


Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
 

Фотографски приказ Србије: аутор Драгољуб Замуровић

  Догађаји
 
Партнерство Србије са НАТО значајно унапређено

Београд, 5. април 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је честитку генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга поводом избора за председника Републике Србије.

„Срдачно Вам честитам на избору за председника Републике Србије и желим много успеха у обављању Ваше нове дужности. Функција коју ћете преузети носи значајан политички утицај и морални ауторитет. Ви сте очигледно права особа за ту значајну улогу у времену пуном изазова за Србију и шири западни Балкан.

У протеклих неколико година, захваљујући Вашем вођству, партнерство Србије са НАТО значајно је унапређено уз видљиве резултате у бројним областима и пуно уважавање неутралности Србије и њене избалансиране спољне политике.Не сумњам да ћете наставити да радите на успостављању још ближе сарадње са НАТО алијансом на обострану корист.

Била би ми велика част и задовољство да Вам упутим позив да посетите седиште НАТО у функцији председника Републике Србије“ - наводи се у честитки генералног секретара Столтенберга.

Извор: www.srbija.gov.rs


Студијска посета полазника ВСБО институцијама НАТО и ЕУ

Брисел, 1. март 2017. године - Шеста класа полазника Високих студија безбедности и одбране (ВСБО) Војне академије Министарства одбране Републике Србије боравила је у Бриселу од 27. фебруара до 1. марта 2017. године у оквиру студијске посете институцијама НАТО и ЕУ.

Полазнике ВСБО примили су амбасадор Миомир Удовички, шеф Мисије РС при НАТО, амбасадорка Ана Хрустановић, шеф Мисије РС при ЕУ и амбасадорка РС у Краљевини Белгији Весна Арсић.

Током студијске посете Седишту НАТО, полазнике ВСБО примила је и заменица генералног секретара НАТО Роуз Готемелер. Такође, полазници ВСБО учествовали су и на панелу, у организацији Мисије Републике Србије при НАТО, посвећеном односима НАТО са земљама региона Западног Балкана.

ВИДЕО -  Прилог РТС о студијској посети ВСБО Бриселу (Званични YouTube канал РТС, емисија "Дозволите") 


Саопштење ГС НАТО Ј.Столтенберга поводом несреће у Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу

Брисел, 28. фебруар 2017. године - „Са тугом сам примио вест о експлозијама које су се догодиле у војном објекту у Крагујевцу, што је резултирало смрћу најмање једне особе и рањавањем или нестанком многих људи. Дубоко саосећам са свима који су погођени том несрећом, kao и са грађанима Србије.“ - наводи се у саопштењу генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга поводом несреће у Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу.

„Док власти Србије раде на утврђивању чињеница о овој трагедији, желим да изразим солидарност НАТО-а у овим тешким временима. Србија је сусед и цењен партнер НАТО-а. Алијанса остаје посвећена пружању помоћи земљама Западног Балкана, укључујући и Србију, у безбедном складиштењу оружја и уништавању опасног вишка муниције.“ – поручио је у саопштењу генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

Извор: www.nato.int

Сви догађаји

 
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова