Content Management Powered by CuteNews
МИСИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРИ НАТО - БРИСЕЛ
| |     latinica | english  
Насловна

 

Manfred Worner Building, NATO HQ, 1110 Brussels, Belgium

Телефон: +32 2 707 79 81

Електронска пошта:

mission@serbianato.be 

mission.serbia.nato@mfa.rs


Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
 

Фотографски приказ Србије: аутор Драгољуб Замуровић

  Догађаји
 
Разговор амбасадора Удовичког са делегацијом НС РС

Брисел, 31.05.2018.- Шеф Мисије РС при НАТО, амбасадор Миомир Удовички, примио је данас групу посланика Народне Скупштине Републике Србије, која, у организацији ОЕБС-а боравила у студијској посети институцијама ЕУ и НАТО у Бриселу. У разговору, амбасадор Удовички упознао је саговорнике о актуелном стању и перспективама партнерских односа РС у НАТО. Поред посете Мисији РС при НАТО чланови делегације НС РС разговарали су и са представницима Сектора за политичке послове и безбедносну политику, као и Сектора за јавну дипломатију Секретаријата НАТО.
 
 


Студијска посета полазника ВСБО институцијама НАТО и ЕУ

Брисел, 26. фебруар 2018. године - Седма класа полазника Високих студија безбедности и одбране (ВСБО) Војне академије Министарства одбране Републике Србије боравила је данас у седишту НАТО у Бриселу у оквиру студијске посете институцијама НАТО и ЕУ.

Током студијске посете Седишту НАТО, полазници ВСБО посетили су Мисију Р.Србије при НАТО где их је примио шеф Мисије амбасадор Миомир Удовички.

Такође, полазнике ВСБО примила је и заменица генералног секретара НАТО Роуз Готемелер.

 


Разговор амбасадора Удовичког са представницима медија из Р.Србије

Брисел, 06. децембар 2017. године – Шеф Мисије Р.Србије при НАТО, амбасадор Миомир Удовички, разговарао је данас са групом српских новинара који бораве у студијској посети седишту НАТО у Бриселу.

Том приликом, амбасадор Удовички упознао је новинаре "Блиц"-а, "Радио Београд"-а, "Курир"-а и "Танјуг"-а са главним елементима сарадње Србије и НАТО, те истакао посвећеност Србије даљем унапређењу партнерске сарадње са НАТО и очувању регионалне стабилности и безбедности. Посебно је указао да Србија, у складу са политиком војне неутралности, не тежи чланству у Алијанси, те нагласио значај сарадње са НАТО вођеном мисијом КФОР на КиМ, као главним фактором за очување мира и безбедности српског становништва у покрајини.

Сви догађаји

 
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова