Content Management Powered by CuteNews
МИСИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРИ НАТО - БРИСЕЛ
| |     latinica | english  
Насловна

 

Manfred Worner Building, NATO HQ, 1110 Brussels, Belgium

Телефон: +32 2 707 79 81

Електронска пошта:

mission@serbianato.be 

mission.serbia.nato@mfa.rs


Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
 

Фотографски приказ Србије: аутор Драгољуб Замуровић

  Догађаји
 
01.12.2022. - Штабни разговори са делегацијом Команде здружених снага Напуљ

 

Делегација Команде здружених снага Напуљ, коју је предводио потпуковник Мишел Пирсо, боравила је у Републици Србији, ради реализације експертских штабних разговора са представницима Министарства одбране Србије.

Делегацију НАТО примио је начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Небојша Свјетлица, који је истакао значај укупне сарадње са НАТО, кроз Програм Партнерство за мир и у заједничком ангажовању Војске Србије и КФОР. Он је подсетио да је Србија војно неутрална држава, посвећена регионалној и глобалној безбедности, као и да се учешћем на активностима под окриљем различитих механизама сарадње унапређују способности Војске Србије.

Потпуковник Пирсо се сагласио да је сарадња две стране под окриљем Програма Партнерство за мир веома успешна, као и да НАТО у потпуности поштује опредељење и суверене одлуке Србије, коју Алијанса види као поузданог партнера. Он је рекао да се партнерство које НАТО гради са Србијом у протеклих шеснаест година заснива на захтевима Србије и обострано је корисно, а да НАТО поздравља наставак овог партнерства. Том приликом потпуковник Пирсо истакао је да је безбедност тимски рад и да се заједнички ради на одржавању мира и просперитета грађана. Разговорима је присуствовао и представник НАТО Војне канцеларије за везу у Београду.

Експертски штабни разговори између представника Министарства одбране и НАТО представљају редовну годишњу активност, током које се анализира степен остварене сарадње у текућој уз сагледавање планова сарадње за наредну годину. Активност се реализује наизменично у Београду и Напуљу.

Извор: Министарство одбране Републике Србије.


20.11.2022. – НАТО Добротворни базар

 

Војно представништво у Мисији Републике Србије при НАТО и ЕУ је традиционално учествовала на годишњем НАТО Добротворном базару који се одржао 20. новембра 2022. године у Седишту НАТО. Штанд Србије су посетилеи, поред осталих, заменика председавајућег НАТО Војног комитета америчког генерала потпуковника Ленса Ландрума и директора НАТО Војног међународног секретаријата пољског генерала потпуковника Јануша Адамчака на српском штанду. Као и ранијих година, штанд је презентовао различите производе из Србије.


15.11.2022. – Учешће Србије на базару Партнерских центара за обуку и образовање

 

Република Србија је са својим ЦУК АБХО из Крушевца учествовала на базару Партнерских центара за обуку и образовање (PTEC) који се одржао у Седишту НАТО 15. и 16. новембра 2022. године. Овогодишњи базар отоворио је заменик генералног секратара Мирчеа Ђоана, а међу осталим говорницима били су и војни представник Украјине генерал-мајор Сергеј Салкуцан, директор НАТО Међународног војног секретаријата генерал потпоручник Јануш Адамчак, као и командант НАТО Школе пуковник Џеј Смит. Штанд ЦУК АБХО из Крушевца посетио је заменик генералног секратара Ђоана.

Сви догађаји

 
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова